Przemyślenia i inne recenzje

piątek, 8 grudnia 2017

Zapraszam do świata smaków Winiary Pomysł na.

Od pewnego czasu testuję nowe produkty Winiar: pomysł na.Firma wypuściła na rynek trzy nowe propozycje a mianowicie:

- Pomysł na kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

- Pomysł na Klopsiki w sosie bolońskim

- Pomysł na steki z karkówki w sosie z tymiankiem.

 

Zostałam wybrana jako ambasadorka Streetcom i jak wyżej wspomniałam testuję owe nowości a właściwie już przetestowałam każdy smak. Pewnego dnia do moich drzwi zapukał kurier i wręczył mi tę oto paczkę, ładna prawda? 




I się zaczęła moja przygoda. Na początku troszkę się obawiałam, spytacie: czemu? Tak wiec mój mąż jest bardzo sceptycznie nastawiony do tzw. nowości, ja zresztą po troszku też. Dlatego tym bardziej szybko rozpakowałam przesyłkę. Uśmiechnęłam się bo jej zawartość była bardzo ciekawa. Trzy rodzaje dań w proszku, a właściwie baz pod dania i do tego śliczna, mała miseczka.

Była godzina około południowa. W lodówce mięso mielone, więc nie pozostało mi nic innego jak wziąć " byka za rogi"  i szykować obiad.
Sprawiło mi to wiele radości, bo obiad zrobiłam dość szybko, w dosłownie niecałą godzinkę.
Jak wyszło? Mąż był zachwycony ( ku mojemu zdziwieniu ) Poprosił o dokładkę 😃
Pomyślałam: SUKCES i następnego dnia zrobiłam kolejne danie z innym Pomysłem na ale póki co zerknijcie na zdjęcie klopsików 😉
Kolejny dzień, niedziela. U Nas na Górnym Śląsku tradycją jest, że na obiad musowo musi być rolada, kluski i modro kapusta. Ja myślałam o Pomyśle na i co? I zabawiłam się w Karola Okrasę, który często łamie przepisy. Złamałam przepis i ja. Zamiast tradycyjnego sosu do rolad użyłam sosu Pomysł na steki z karkówki w sosie z tymiankiem. Możecie wierzyć i nie wierzyć ale to moje kolejne kulinarne wyzwanie na 6+, tak zadecydował małżonek 😊 Bardzo się ucieszyłam, no bo która żona nie byłaby szczęśliwa z tego, że Jej mąż jest zadowolony z obiadu i pojedzony?


Moi drodzy czytelnicy. Bycie ambasadorką to nie tylko " robienie dobrze" mężowi, bycie ambasadorką to spotkania z ludźmi, opowiadanie o produkcie, który testuję i wręczanie Im próbek, w tym przypadku torebek z produktem Winiary Pomysł na.
Do tej pory przeprowadziłam kilka takich spotkań. Wszystkie osoby, które otrzymały ode mnie Pomysł na potwierdziły słownie, jak i na zdjęciach, że to bardzo dobry wyrób, z czego i ja jestem zadowolona. Poniżej kilka zdjęć zadowolonych osób:





 Na koniec kilka zdań o samych produktach, które opisałam wyżej.

WINIARY POMYSŁ NA... steki z karkówki w sosie z tymiankiem

Znajdziesz aromatyczny tymianek i suszone warzywa, które sprawią, że karkówka będzie soczysta i niezwykle aromatyczna, słowem – idealnie przyrządzona. Przyprawy zmieszaj z wodą i już w woreczku rozprowadź równomiernie na stekach z karkówki, a następnie zapiecz całość w piekarniku. Gorącą, pachnącą karkówkę w tymianku podawaj w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, które możesz dodatkowo polać powstałym podczas pieczenia, aromatycznym sosem. Do zestawu możesz także włączyć ulubioną surówkę.

WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem

Wieprzowina to mięso uwielbiane przez Polaków. WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem pozwoli Ci wydobyć ze schabu to, co najlepsze – niezwykłą kruchość mięsa i intensywność jego aromatu. Soczystość mięsa dodatkowo wzmacnia dodatek charakternego zielonego pieprzu i rodzimej pietruszki. Aby przygotować kotleciki schabowe w sosie wystarczy zapiec plastry schabu w woreczku w wodzie zmieszanej z przyprawami, które znajdziesz w WINIARY POMYSŁ NA… Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem. Gotowe mięso przełóż do innego naczynia, a powstały podczas pieczenia sos dopraw dodatkowo śmietaną.



WINIARY POMYSŁ NA... klopsiki w sosie bolońskim

WINIARY POMYSŁ NA… Klopsiki w sosie bolońskim to mieszanka pomidorów i aromatycznych ziół, dzięki którym przyrządzisz pulpeciki idealnie doprawione. Klopsiki wielkości orzechów włoskich obtocz w pachnących przyprawach, które znajdziesz w WINIARY POMYSŁ NA… Klopsiki w sosie bolońskim, a następnie wymieszaj je z sosem ze skąpanych w słońcu pomidorów. Do całości dodaj charakterną czerwoną cebulę i zapiecz danie w woreczku, dzięki czemu gotowe klopsiki będą jeszcze bardziej soczyste i aromatyczne. Klopsiki w sosie bolońskim możesz podawać z tym, co lubisz najbardziej, np. ziemniakami lub kaszą, jednak by włoskiej tradycji stało się zadość klopsiki należy podawać w towarzystwie makaronu.

I to wszystko co mam do powiedzenia moi drodzy. Serdecznie polecam opisane produkty. Można je kupic praktycznie w każdym sklepie za przystępną cenę. 

#PomysłNa #Winiary #UpieczeSię  #Kruchemięso #Pieczonewsosie  

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz